vrijdag 15 februari 2013

Punt Avans - De Uitdaging - Cakejes verkopen voor het goede doel

Punt Avans - Cakejes verkopen voor het goede doel

vrijdag 15 februari 2013
Veertig Pabostudenten zijn afgelopen weken bezig geweest met het project ‘De Uitdaging’. Het doel? ‘De wereld een klein beetje beter maken’, zegt John van den Wildenberg, bedenker van ‘De Uitdaging’.
ImageDe Uitdaging is een project voor studenten van de Pabo tijdens het vak Maatschappelijke Betrokkenheid en leerlingen van groep 7 of 8. De leerlingen bedenken zelf een droom: wat willen ze graag doen voor de samenleving? Dit werken de leerlingen zelf uit. De studenten van de Pabo helpen hierbij zo min mogelijk. ‘Je merkt dat de kinderen al zoveel zelf kunnen. Ze hebben ons helemaal niet meer nodig’, lacht Pabostudent Aniek van den Boer.
Kleding inzamelen
Aniek begeleidde een groepje leerlingen die graag kleding in wilde zamelen voor SyriĆ«. ‘Voor de kindjes die op blote voeten lopen’, vertelt een van de groep 7-leerlingen. ‘We hebben vier winkelkarretjes vol met kleding voor het Rode Kruis ingezameld’, vertelt Aniek. ‘Dit wilden de leerlingen zelf heel graag doen. Wat dat betreft is dit een heel bijzonder project, omdat wij als aanstaande leerkrachten niks voorzeggen.’

Geen opmerkingen: