vrijdag 12 september 2008

Jeroen Bosch , Rosmalen speelpleinactieOp 9 september 2008 was ik op bezoek bij basisschool jeroen Bosch waar Lotte, Hajar, Max en Wouter een speelpleinactie organiseerden voor de arme kinderen. De eerste Uitdaging van dit schooljaar.
Het was een zonnige dag en ze hadden veel belangstelling van de kinderen van de school en van de pers.


Vlnr: Hajar, Lotte, Wouter en Max (allemaal 10 jaar) van de Jeroen Bosch- school zetten zich in voor weeskinderen in Sri Lanka.foto Marc Bolsius

HINTHAM - Stoer stappen ze het kantoor van de krant binnen. De vier 10-jarigen willen wel eens even komen vertellen dat ze met De Uitdaging meedoen.

Lotte Savelkouls, Wouter Kleijzen, Max Jeddens en Hajar Lahohaiche gaan geld inzamelen voor weeskindertjes in Sri Lanka. En dat doen ze door op dinsdag 9 september een speelmiddag te organiseren op het plein van hun Jeroen Boschschool. "We zoeken nog iemand die voor een suikerspinmachine en een springkussen kan zorgen", zegt Lotte. "We hebben al drinken en chips en snoep gekregen maar we mogen niet zeggen van wie", vult Max aan bij wie de leerlingen die middag ook terecht kunnen voor 'goaltje schieten'. Hajar hoopt wel 5000 euro op te halen. "Het snoep gaan we voor vijftig cent verkopen maar we hopen ook dat mensen ons gaan sponsoren."

De Uitdaging is een initiatief van John van de Wildenberg om Bossche schoolkinderen te stimuleren iets voor anderen te doen. Deze kozen voor Sri Lanka, nadat juf Nathalie van Helvoirt beelden had laten zien van de tsunami. Er borrelen nog meer ideeën op. "Oh ja, ik heb nog een Magic twister", roept Wouter. Max heeft wel een neef die dj wil zijn. Spijkerpoepen zien ze ook wel zitten. "Ja, ik gooi mijn vader wel vol met biertjes", lacht Lotte. "Dan hebben we zó genoeg flesjes bij elkaar." www.deuitdaging.info

Geen opmerkingen: